İzleyiciler

23 Şubat 2010 Salı

insan üzerine

akıl insana çok yönlülük verdi, bu onu aynı anda hem güçlü hem de zayıf kıldı ve en başından beri süren bu hiyerarşik düzende hep bir yönüyle zayıf oluşun açığa çıkardığı korku, eşitlik isteğini doğurdu. varoluşla taban tabana zıt bu istek dünyayı kaosa sürükledi, insanlığa korku çağının kapısını açtı. hakimiyet tüm bu karmaşada zayıf olanın eline geçti ve tüm güç sahipleri zamanla sindirildi. zayıf insanların genlerini taşıyan, bomboş bir nesil doğdu. tüm bunlar devletin ve paranın icadından sonraydı, onların dolayısıyla. bizler; o nesilin en küçük çocukları, artık dünyayı bir kenara bıraktık ve kendi dünyalarımızı kuruyoruz.

dışarıda korku çağı sürüyor. gerçek değerler otoriteye karşı tehtid oluşturduğu için yok ediliyor ve yeni değerler uyduruluyor. insanın varoluş mücadelesi televizyonla, okulla ve şarkılarla kırılıyor. sosyalleşme insanın sindirilmesinin son aşamasını oluşturuyor. toplum tarafından her yönüyle kabul görmüş birey varoluş mücadelesini tamamen kaybediyor.

kaybolmuş bu insanlar bazen kendi sahte dünyalarında tekrar can buluyor. fakat bir yerden sonra, asla eskisi gibi olmaz. oysa burası neşeli bir yer olmalıydı.

2 yorum:

  1. "Ben size Üstinsanı öğretiyorum. İnsan altedilmesi gereken bir şeydir. Onu altetmek için ne yaptınız?

    İnsana göre maymun nedir? Gülünecek bir şey, ya da acı bir utanç. İnsan da tıpkı böyle olacaktır Üstinsana göre gülünecek bir şey, ya da acı bir utanç. Solucandan insana dek yol aldınız ve sizde çok şey daha solucandır. Maymundunuz bir zamanlar ve şimdi bile insan, her maymundan daha maymundur." ta o zaman boyle diyordu Zerdust.
    ...

    dunya yasanilacak yer olmaktan cikti. nesnelere sahip olarak,aynilasarak mutlu olabiliyor insanlar..

    sen de bu kulaklara gore agiz degilsin..

    YanıtlaSil
  2. 'Dunyada yeterince kaos var. Dunya yeterince cehennem. Cenneti getirecek bir kaos.'

    bu olabilir bu karanlık bir mutlu son ihtimali. frodonun kötülüğü yok edişinden sonra içinde hep kalacak bir parçası yüzünden orta dünyayı terkedişi gibi, hep kırık. şu an ise buradan görünür tek şey karmaşa ve boktanlık. belki olması gereken yol budur.

    zerdüşt üstad. gittikçe herbirimiz bu kulaklara göre ağız olmaktan çıkıyoruz. evet

    YanıtlaSil